Lampa + Carcas pentru 1 Lampa bactericida T8 30W GL

599 lei

în Chișinău 50 lei
în Moldova 70 lei

Dezinfectia aerului si suprafetelor din încaperi cu încarcatura microbiana mare prin intermediul radiatiei ultraviolete:

  1. a) unitati sanitare,laboratoare de microbiologie, laboratoare de analize medicale, sali de operatie, sali de asteptare, industria farmaceutica, productia de medicamente etc.
  2. b) industria alimentara, producãtori / depozite / transport produse alimentare, industria bauturilor alcoolice si racoritoare, depozite de legume si fructe, silozuri de nutreturi concentrate, abatoare, fermepentru cresterea animalelor si pasarilor, etc.
  3. c) unitati hoteliere, filatelie, arhivistica, depozite de patrimoniu, biblioteci, unitati bancare.

Microorganisme distruse: bacterii, virusi, spori de mucegai, drojdii, alge, protozoare.

CARACTERISTICILE TEHNICE ALE LAMPILOR

Date electrice, dimensiunile și parametrii lămpilor de radiații sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Tabel:

Tipul lampei
Valori nominale
Fluxul de bactericida
Arderea medie continua (ore)
D,mm
L,mm
h,mm
Tensiune de rețea
 Puterea
 Tensiunea
 Puterea curentului
Valoarea nominala
Cel mai mic
F-15 W T8/GL
110/220V
15W
54
0,33
2,5
2
8000
30 max
452,4-3,5
 
F-30 W T8/GL
110/220V
30W
108
0,34
6
4,8
8000
30 max
909,6-3,5
12,7+0,2

Descriere

Lampile au în componenta urmatoarele parti functionale:

  1. a) Tub bactericid;
  2. b) Reflector pentru concentrarea radiatieiUV(mareste puterea radiatiei bactericide cu pina la 80%);

c)Dispozitiv de orientare (permite protectia personalului uman);

  1. d) Sursa de alimentare pentru tubulUV.Lampile se pot monta în doua variante: pe stativ mobil (realizat din inox, telescopic). pe peretele / tavanul incaperii, cu ajutorul a doua bolturi sau dibluri.Toate lampile au un dispozitiv de orientare care asigura rotirea lampii cu aprox. 165° pentru varianta montata pe perete si cu aprox. 240° pentru varianta montata pe stativ mobil si posibilitatea orientarii fluxului radiatiei UV în directia dorita.Programul de functionare al lampilor bactericide se poate stabili prin intermediul unui programator de pornire - oprire (se asigura pina la max. 96 cicluri de functionare / 24 ore).

Spectrul germicid si eficienta lampilor

 Lampa LBA 8W, Lampa 15W, Lampa 30W, Lampa 55W, Lampa 2x30W, Lampa 2x55W: Pentru a ucide microorganismele, radiatiile UV produse de lampi penetreaza membrana celulelor, strabate continutul celulei si distruge ADN-ul celular, determinand leziuni care impiedica activitatea bacteriei si capacitatea acesteia de a se reproduce. Razele UV afecteaza deci materialul biologic, fara a produce reactii chimice, doar prin intermediul energiei, de putere mare, livrate celulelor. Microorganismele inactivate nu sunt indepartate din mediul din care se gasesc. Deasemeni, UV nu modifica particulele sau substantele chimice din mediu, fie ele organice sau anorganice. Efectul este dezinfectant iar la doza mare, sterilizant. Lampile cu ultraviolete pun in practica principiul dezinfectiei cu raze UV . Fiind o metoda fizica, ce nu implica un consum permanent de substante chimice, asa cum fac toate metodele clasice (cu dezinfectanti), dezinfectia cu ultraviolete revolutioneaza tehnicile de asespie si antisepsie prin multiplele avantaje pe care le ofera:-continuitate: dezinfectie permanenta a mediului de lucru. -spectru larg: orice particula infectanta care contine acizi nucleici (ADN sau ARN) va fi distrusa de actiunea UVC, daca este supusa unei anumite doze.

Practic orice MICROORGANISM BACTERIAN, VIRAL SAU FUNGIC va fi distrus de ultraviolete.

-eficacitate: cu un consum mic de energie (intre 21 - 68W, functie de model), lampile cu ultraviolete distrug un numar mare de bacterii intr-un timp foarte scurt.

-durata de activitate: lampile germicide functioneaza timp indelungat la parametri ideali pentru dezinfectie, tubul germicid functionind in parametrii nominali timp de 8000 ore.

-securitate: nu exista produsi secundari, fizici sau chimici. Nu exista reziduuri, sau alte dezavantaje pe care le au metodele chimice: suprafetele raman uscate, curate si ferite de riscul coroziunii produs de umezeala.

-flexibilitate: dezinfectia devine efectiva si functioneaza continuu in momentul din in care lampa cu ultraviolete este conectata la sursa de curent. Intretinerea lampii este facila. Este suficient ca tubul sa
fie sters periodic (la 2-3 saptamani) cu o carpa moale pentru a se curata praful care se depune. 

Siguranta

-Instalarea și utilizarea iradiatoarelor UV se efectueaza  în conformitate cu normele aplicabile ale dispozitivelor electrice și a cerintelor si normelor de siguranta si functionare a regulilor de echipamente aprobate .

-Reflectoarele trebuie sa fie legate la pamint.

-Cu lampile UV  trebuie sa lucreze personal special calificat, care sa cunoasca si sa respecte reglementarile de siguranta pentru lucrul cu sursele UV.

-Intrarea in incapere nu se permite ,cind functioneaza lampile  UV .

-La intrarea in incapere a se indica un semn de avertizare "Se interzice! Exista o dezinfectare prin radiatii ultraviolete!" sau indicatorul luminos de culoarea rosu.

-Atunci cind deschideti usile incaperii, lampile trebuie sa fie oprite.

-In caz de necesitate de productie atunci cind se lucreaza cu personalul in celulele incorporate lampile UV ,e nevoie pentru a utiliza masti de fata, manusi si ochelari de protectie pentru a proteja pielea si ochii de expunerea directa la radiatii ultraviolete.

-Lampile  cu termenul expirat sau cu defect trebuie sa fie stocata intr-o camera separata, pina la eliminarea lor in timp util.

Produse similare
Containere deseuri biologice 50 l
Containere deseuri biologice 50 l
575 lei
Container pentru dezinfectie,  5 litri, 394х260х156mm  ЕДПО-5-01  430,00
Container pentru dezinfectie, 5 litri, 394х260х156mm ЕДПО-5-01 430,00
480 lei
Containere deseuri biologice 30 l
Containere deseuri biologice 30 l
499 lei
Lampa + Carcas pentru 1 Lampa bactericida T8 15W GL
Lampa + Carcas pentru 1 Lampa bactericida T8 15W GL
450 lei
Containere deseuri biologice 25 l
Containere deseuri biologice 25 l
470 lei
Containere deseuri biologice 15 l
Containere deseuri biologice 15 l
440 lei
Container pentru dezinfectie, 10 litri, 496х328х195mm  ЕДПО-10-01
Container pentru dezinfectie, 10 litri, 496х328х195mm ЕДПО-10-01
699 lei